Zakoupení kvalitní podlahy – Hobbymarket či specialista?

Čas od času dostáváme dotazy od našich zákazníků, kteří se ptají na nízké ceny podlah u Hobby marketů či velkých řetězců.

Nejedná se jen o podlahy ale i dveře.

Zde platí ,že ...„ věc levná je dvakrát zaplacená"...cena je úměrná kvalitě. Většinou se jedná o výrobky těch nejnižších možných parametrů. Pokud jsou i parametry dostačující, je ušetřeno na podkladních deskách kde jsou použity materiály malé hustoty – při porovnání poznáte na váze!

Tyto výrobky mnohdy nevydrží ani délku záruční doby. Ano, pokud jste např. v krátkodobém pronájmu lze nákup doporučit. I my bychom mohli u výrobců objednat výrobu těchto levných podlah ale nemůžeme si to dovolit. Riskovali bychom tím dobré jméno.

I my máme někdy pokušení objednat si výrobu levných podlah či dveří. Ano, to opravdu není problém! Ale naši podlaháři, kteří jsou u nás zaměstnaní toto prostě odmítnou pokládat. Proč? Protože by nestíhali jezdit po reklamacích a opravách!

Na našich prodejnách nyní NOVĚ můžete vidět a porovnat podlahy které nabízí Hobby markety či velké řetězce a zboží, které nabízíme my a za jejihž životnost a kvalitu ručíme.

Hobby markety sází na to,že od nich zakoupenou podlahu si zákazník většinou položí svépomocí či za asistence kamaráda či souseda-kutila. Pocit ušetřených prostředků však většinou vystřídá zklamání, kdy se po krátkém čase se první vady. Při reklamaci takto nemáte šanci protože Hobbymarket poukáže na to,že podlaha byla položena „neodborně".

Druhá možnost je, že si zakoupíte podlahu u prodejce či obchodního řetězce který Vám zprostředkuje pokládku u jejich smluvního podlaháře. Může to být živnostník nebo „Pepa", co dělá vše a má dohodu s řetězcem! Při reklamaci Vás prodejce odkáže na živnostníka který vám to dělal. Ten, pokud Vám zvedne telefon řekne že se někdy zastaví a poté jej již nemusíte vidět a ani najít protože tito nemají provozovnu kterou by jste navštívili s reklamací. Na druhou stranu jsou i slušní a šikovní řemeslníci –podlaháři, kteří Vám ale určitě nepoloží podlahy z Hobbymarketu, protože nebudou riskovat dobré jméno.

Na co dávat pozor?

Závěrem jetě pár typů na co dát dále pozor. Některé jsme názorně ukázali na fotografiích.

  • U vinylů,laminátů – síla materiálu, síla nášlapné vrstvy také jestli je součástí i integrovaná podložka a v případě clicku jeho druh. Rovněž váha lamely či balení – tzn .hustota podkladní desky. Jestli se jedná o obyčejné LVT nebo kvalitnější SPC.
  • PVC –nášlapná vrstva, ev.síla a celková gramáž materiálu.
  • Koberce – hustota materiálu, složení, podklad, celková gramáž vlasu a podkladu.

Můžeme vám pomoci něco najít?